Stärk dina vegetariska rätter med en kraftfull kompis
För dig som vill stärka upp dina måltider med extra protein och andra viktiga näringsämnen, har vi tagit fram ett inspirationsmaterial som vi kallar för
Det är onekligen gröna, vegetariska recept som dominerar på listan över de mest besökta recepten i vår receptbank under juni och juli. Kul tycker vi (och planeten!).
Det är onekligen gröna, vegetariska recept som dominerar på listan över de mest besökta recepten i vår receptbank under juni och juli. Kul tycker vi (och planeten!).
Sommaren betyder semester för de allra flesta, men det är också en av de mest hektiska perioderna för många. Inte minst för alla säsongskrogar som är beroende av turister och semesterfirare.
För att lätta upp semesterstämningen lite, bjuder vi härmed på en artikel av det något lättare slaget. Nämligen en topplista på sommarens hittills mest besökta och populära recepten i vår receptbank för kockar och professionella kök.
Förhoppningsvis hittar du något som inspirerar och kanske till och med är värt att plocka in på din meny. Speciellt nu när du vet att de är lite extra populära.
Låt oss räkna ner från niondeplatsen.
På plats nummer nio hittar vi ett recept från ett annat koncept – nämligen Fast Fusion Climate Week. Kreatören bakom receptet heter Florina Baran och hon arbetar till vardags på Stenkulan skola i Lerum.
Läs gärna vår intervju med Florina och se filmen när hon presenterar sin rätt. Lasagne är alltid en säker servering att ha på menyn, så varför inte inspireras av Florinas mumsiga variant och göra din egen?
Även detta recept är från årets upplaga av Fast Fusion Climate Week, och det är ingen mindre än Emilie Wall från Umeå och Hedlundaskolan som står bakom receptet.
En färgsprakande och utsökt vegetarisk soppa med krispig topping av Anamma Vegoskinkfärs. Spana in intervjun och filmen när Emilie berättar mer om sin soliga soppa.
Sjundeplatsen innehas av ett riktigt smaskigt och klassiskt mellanmål, hämtat ur vårt mellanmålskoncept Snackisar – tunnbrödsrulle med Kalles kaviar och ägghack.
Perfekt att servera som ett näringsrikt mellanmål inom äldrevården och skolan. Kanske kan det även passa som ett tilltugg för hotell att servera till sina konferensgäster som ofta kan behöva en energikick.
Om man skulle rösta fram en klassiskt svensk måltid, så skulle köttbullar med potatismos förmodligen hamna högt även på den topplistan.
Med en av våra senaste nyheter – Felix Vegetariska Delikatessbullar – kan du dessutom servera denna goding med ett betydligt lägre klimatavtryck än om du serverar bullar gjorda på animalisk färs. Utan att kompromissa med smaken! Med andra ord – väl värt att plocka in på lunchmenyn.
När vi tar oss in på den övre halvan av topplistan, blir det med en så kallad “håll-k*ften”-burgare. Bara namnet Umamiburgare får det ju att vattnas i munnen. Saftig och riktigt god, gjord på Anamma Vegoburgare 120 g som även är ostekt.
Dessutom har veganprofilen Gustav “Jävligt Gott” Johansson satt sin signatur på denna burgare. Perfekt att servera när endast den godaste burgaren är god nog för dina gäster. Läs gärna hela vår intervju med Gustav, för ännu mer inspiration.
Ett av våra mest populära recept genom tiderna är denna vegetariska lasagne gjord på vår fina Anamma Vegofärs. Lasagne har blivit en klassiska rätt som de flesta älskar, och är således populär att servera både på krogen och i skolan.
Lasagne är också en väldigt tacksam rätt att både tillaga och servera, för de som är nya inom det vegetariska området och vill utforska mer.
På bronsplatsen har vi en återvändare, nämligen ett recept gjort av vegoprofilen och receptkreatören Gustav “Jävligt Gott” Johansson. Genom att fördela sönder burgaren Anamma Vegoburgare 120 g när den har tinat på stekbordet, så skapar han en chunky vegofärs som blir riktigt god att servera i sina tacos.
En oväntad användning av råvaran, men som är perfekt för dig som vill servera en lyxigare variant av denna mexikanska klassiker.
Silvermedaljen knips av Bestseller Bowls, och det är inte svårt att förstå varför. Bowls har nämligen seglat upp som ett riktigt populärt lunchalternativ de senaste åren. De fräscha ingredienserna och möjligheten att anpassa rätten efter tycke och smart, är något som fallit väl ut hos de hungriga gästerna.
Här presenterar vi en riktigt god bas där du (eller kanske snarare gästen) sedan kan välja proteinet själv, såsom falafel, handskalade räkor eller pulled vego. Då basen är samma i dina bowls, minskar du också risken för svinn.
Recept: Bestseller Bowls
Vinnaren, och det mest besökta receptet, är samtidigt Gustav “Jävligt Gott” Johanssons tredje recept på den här listan. En riktig storslam för vegoprofilen och det gröna köket. Och fullt förståeligt.
I toppen på listan hittar vi Gustavs variant på en Salsicciapasta, där du grovhackar Anamma Vegoburgare 120 g medan du steker den. Serverad med bland annat körsbärstomater och rosmarin, blir detta garanterat en ny succérätt på din meny, och som får gästerna att återkomma.
Text: Thomas Adolfsson
Listan är baserad på antalet besökare på de olika recepten i vår produkt- och receptsök under juni fram till och med publiceringsdatumet för denna artikel.
För dig som vill stärka upp dina måltider med extra protein och andra viktiga näringsämnen, har vi tagit fram ett inspirationsmaterial som vi kallar för
Vi besökte anläggningen i Kungshamn för att se hur Abba Fiskbullar tillverkas. Vi passade även på att snacka krisberedskap, laga mat med få ingredienser och
FELIX Ärtsoppa i storhushållsförpackning är enkel att tillaga och smakar precis som en klassisk ärtsoppa ska göra. Den är dessutom unik i sin långa hållbarhetstid,
Tillsammans med Brynäs IF har vi på Orkla FoodSolutions inlett ett nytt samarbete, vilket innebär att en temakiosk med Grandiosa-pizzor nu finns i Monitor ERP
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång