Smarta Julbord
Desserten på julbordet
Välkommen till dessertbordet
Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till dessertbordet. Där står naturligtvis risgrynsgröten i centrum, men visst finns det plats för annat också. Vi säger bara – stay sweet!
Gott till julgröten
Saffranssyltade clementiner
Johan Liljegren fixar det godaste och juligaste tillbehöret till din grötservering – saffranssyltade clementiner.
Clementiner på Johans vis
Johans saffranssyltade clementiner är enklare att göra än att uttala. Preppa dagen innan, och vips så har du alla julens smaker samlade i en burk. Redo att slå undan fötterna på dina jultörstande julbordsgäster.
Vilken gröt föredrar du?
Felix Risgröt är kanske den mest klassiska gröten av dem alla. Men visste du att vi genom varumärket Lecora även kan erbjuda en mängd andra varianter?
Inom Lecora hittar du en risgrynsgröt som är laktosfri. Det finns även en variant utan tillsatt socker, för den som tycker att dessertbordet är sött nog. Och om du vill hålla den hållbara linjen finns det en risgrynsgröt som är KRAV-märkt och ekologisk.
Det finns till och med en färdig Ris a la Malta, för dig som inte vill eller har tid att blanda en egen. I vår produktbank hittar du mer info om all gröt och våra övriga godsaker till dessertbordet.
Smarta julrecept
Var svinnsmart på julbordet
Rädda julgröten med en Crème Grôt
Risgrynsgröt har en tendens att bli över när många av julbordgästerna förätit sig på allt annat gott. Johan Liljegren visar hur du enkelt kan undvika matsvinn och servera överbliven risgröt som Crème Grôt nästa dag.
Webinar för att minska svinnet
I vårt webinar Next is Now – Good Morning: Don’t Waste It, lyfte vi den otroligt viktiga frågan kring matsvinn. Utöver presentationen av chockerande siffror, så diskuterades bland annat följande: beteendeförändringar som krävs, eventuell lagstiftning, utbildning av de som jobbar med mat, vilken roll AI kan komma att spela i framtiden, ekonomin som är kopplad till mängden mat som slängs, och hållbarhet – den kanske viktigaste aspekten av dem alla.
Dina gäster förtjänar det bästa
Ekströms Skogsbärskompott innehåller bitar av hallon, björnbär och blåbär. Kan serveras som den är eller som tillbehör.
Ekströms Jordgubbsmousse med yoghurt är en uppskattad dessert. Kallvispa med mjölk eller vatten, och garnera efter smak.
Önos Jordgubbssylt är gjord av söta jordgubbar och ger dina gäster en härligt frisk lyx ovanpå julgröten.
Dessertbordet - mer än bara gröt
Visst är risgrynsgröten och maltan de stora stjärnorna på julbordets avslutning. Men det finns goda möjligheter att även bjuda på andra godsaker.
Utöver kompotter, krämer och sylter, så har vi även flera sorters mousse. Och till julen passar det extra bra med vår Ekströms Ägglikörmousse. En riktigt god och lyxig avslutning som de flesta inte väntar sig, men inte heller vill vara utan när de väl testat.
Mer jul
Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.
Frågor på det?
Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta
Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.
Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat.