Stärk dina vegetariska rätter med en kraftfull kompis
För dig som vill stärka upp dina måltider med extra protein och andra viktiga näringsämnen, har vi tagit fram ett inspirationsmaterial som vi kallar för
Vi träffade Pim Sahlgren som driver Strandhuset i Sibbarp. Han berättade hur han tänker kring personal och fördelarna med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt – för att bättre stå pall under högsäsong.
Vi träffade Pim Sahlgren som driver Strandhuset i Sibbarp. Han berättade hur han tänker kring personal och fördelarna med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt – för att bättre stå pall under högsäsong.
– I åtta år har Pim Sahlgren drivit Strandhuset i Sibbarp. De har på dessa år gått från en liten kioskservering till 150 sittande gäster. Eller från en sommaröppen säsongskrog till en “året runt”-krog med många trogna gäster. Eller som Pim kallar dem – vänner.
– Det svåraste med att driva säsongskrog är helt klart att hitta kompetent och lojal personal. För oss är det viktigt att alla i vår serveringspersonal är genuina, trevliga och vågar vara sig själva, själva serveringen kan vi alltid lära upp.
– I köket är det lite annorlunda och självklart måste en viss standard kunna hållas och ett matintresse finnas hos kockarna. Fördelen med att nu vara en året runt krog, är att alla rutiner är noga utarbetade och finns på plats när sommarpersonalen börjar.
– Under högsäsongen på sommaren kommer många av våra gäster direkt från stranden, där de har spenderat många timmar utan mat och nu är vrålhungriga. För oss är det viktigt att servering sker snabbt. Vår mat, från beställning till mat i luckan tar 4-6 minuter. Maten är noga förberedd, utan att göra avkall på kvaliteten. Det krävs givetvis mycket förarbete, men det blir en win-win för alla.
– Det är så roligt att kunna erbjuda säsongsmat efter alla säsonger. Min favoritmatsäsong är trots allt inte sommaren, utan det är hösten. Då är det skördefest och svampsäsong. Det är så roligt att kunna erbjuda sina vänner det också, avrundar Pim.
För dig som vill stärka upp dina måltider med extra protein och andra viktiga näringsämnen, har vi tagit fram ett inspirationsmaterial som vi kallar för
Vi besökte anläggningen i Kungshamn för att se hur Abba Fiskbullar tillverkas. Vi passade även på att snacka krisberedskap, laga mat med få ingredienser och
FELIX Ärtsoppa i storhushållsförpackning är enkel att tillaga och smakar precis som en klassisk ärtsoppa ska göra. Den är dessutom unik i sin långa hållbarhetstid,
Tillsammans med Brynäs IF har vi på Orkla FoodSolutions inlett ett nytt samarbete, vilket innebär att en temakiosk med Grandiosa-pizzor nu finns i Monitor ERP
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång