Produktkategorier
Växtbaserat
Framtiden är grön och riktigt god
Vegetariskt. Veganskt. Växtbaserat. Plantbaserat.
Den gröna trenden växer och övergår alltmer som en naturlig del i “det nya normala”. Och det finns många olika anledningar till att folk vill äta mer från växtriket.
Numera är det helt enkelt ett måste att erbjuda vegetariska alternativ på sin meny. Oavsett om du är ett café, ett lunchställe eller en skolrestaurang.
Vilken tur då att vi kan det här med växtbaserade proteiner för restaurang och storkök.
Brett utbud av vegetariska produkter
Vi erbjuder ett brett sortiment av växtbaserade produkter för foodservice-marknaden; allt från fullt ut veganska, till lakto-ovo-vegetariska alternativ.
Under varumärket FELIX kan vi exempelvis erbjuda en vegetarisk pytt samt potatisbullar och paj. Här finns även 50/50-hybrider för den som inte vill ta steget fullt ut i det gröna.
Från Lecora har allt från grönsaksbiff med smak av crispy chili, grönsaksnuggets och mungfärs, till vegetariska schnitzlar, falafel och vårrullar.
Genom Anamma kan vi erbjuda helt veganska och ärt- eller sojabaserade produkter såsom formbara vegofärser, nuggets, pulled vego, burgare, chorizo, vegoprins och vegobullar.
50/50 eller 100% växtbaserat
På Orkla FoodSlutions har inte bara ett väldigt brett utbud av gröna produkter, utan vi erbjuder även koncept, recept och utbildningar inom det vegetariska.
Vi har till och med tagit fram en vegetarisk handbok för dig som tycker det är svårt att komma igång eller vill fördjupa dina kunskaper inom det gröna köket.
Och våra kulinariska kreatörer har arbetat och utbildat i flera år inom 50/50-matlagning, där du mixar växtbaserade protein med animaliska.
Så tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller är nyfiken på att vidareutbilda din organisation. Oavsett om det gäller rent växtbaserad matlagning eller möjligheterna med 50/50.