Smarta Julbord
Småvarmt på julbordet
Välkommen till det småvarma bordet
Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till bordet där allt det småvarma finns. Köttbullar, rödkål, brunkål, Janssons Frestelse och massvis av tillbehör.
Var svinnsmart i julköket
Johan räddar köttbullar
Johan Liljegren visar hur du enkelt räddar köttbullarna som blev över. Gräddbrynta köttbullar med bland annat Felix Skånsk Senap och Önos Syltlök och rostad svartkål blir en perfekt lunchservering dagen efter.
Fixa Johans succépaté
Paté är ett måste på julbordet i många delar av vårt avlånga land. För att göra den lite klimatklokare, utan att för den delen kompromissa något med smaken, har vi tagit fram en variant med 50/50. Alltså hälften animalisk färs och hälften växtbaserad.
Servera med utsökt svartvinbäsraspic för total succé!
Julens goda tillbehör
Tärnade rödbetor, Frestelsepotatis, Grytdopp, Grönkål- och Fetaostpaj, Dijonsenap, Syltlök, Rödkål, Rostad lök, Klyftade rödbetor, flera sorters köttbullar och mycket mycket mer.
Listan på julens småvarma produkter och tillbehör från Orkla FoodSolutions, är nästan lika lång som den genomsnittliga önskelistan som kommer in till Tomten varje år.
Smarta julrecept
Lär dig mer om julens goda tillbehör
Så hanterar vi rödbetorna
Produktionschefen Jonas Jönsson berättar om rödbetssäsongen som startar efter gurksäsongen. Från mitten av september till mitten av mars.
Så hanterar vi potatisarna
Odlingschefen Håkan Tuvesson berättar om det nära samarbetet med kontraktsodlare, och berättar bland annat att det odlas cirka 30 000 ton potatis per år.
Så hanterar vi gurkorna
Jasmin Solak är samordnare i Gröna fabriken där gurkorna hanteras. Han berättar bland annat att gurksäsongen är ungefär tio veckor lång och att allt händer inom 24 timmar – från plockning till färdigpackad produkt.
Är fryst mat sämre?
Många av våra protein och även grönsaker och rotfrukter förpackas och säljs i fryst format. Påverkar detta näringsvärdena i själva produkten?
Rebecka Persson är Specialist Nutrition och Märkeslagstiftning inom Orkla. I denna korta intervju svarar hon bland annat på frågan om det är sämre att äta mat som varit fryst.
Dina gäster förtjänar det bästa
Felix Maggans Köttbullar är en blandning av nöt- och griskött. Fri från-sortimentet är garanterat fritt från gluten, laktos, mjölk-, soja- och äggprotein.
Felix Skånsk Senap är en äkta skånsk senap. Grovmalen och perfekt på alla julbord och i matlagningen hela året.
Lecora Brunkål är en klassiker på julbord. Grunden i brunkål är vitkål som odlas i Östergötland nära Vadstena.
Allt gott från samma ställe
Vårt breda sortiment gör att du kan handla mycket av de småvarma rätterna och alla tillbehör till ditt julbord, från oss på Orkla FoodSolutions. Allt från kål som odlats på den östgötska slätten, till köttbullar som tillagats med omsorg i Skåne.
Mer jul
Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.
Frågor på det?
Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta
Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.
Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat.