
Madeleine vill visa skolbarn att vi kan äta oss till en bättre värld
“Schnitzel och hamburgare är Landskronas skolmatsfavoriter. Det var så idén föddes att skapa en klimatsmart kombination av båda.” Att barnens favoriter får stå i centrum
Nu kommer Anamma Vegoschnitzel för restauranger och storkök. Tillverkad i Sverige på sojaprotein, med cirka 60% lägre klimatpåverkan jämfört med en schnitzel på fläskkött. Dessutom är den både glutenfri och vegansk.
Nu kommer Anamma Vegoschnitzel för restauranger och storkök. Tillverkad i Sverige på sojaprotein, med cirka 60% lägre klimatpåverkan jämfört med en schnitzel på fläskkött. Dessutom är den både glutenfri och vegansk.
Vi vill hjälpa till i skiftet mot en mer grön framtid genom att erbjuda klimatsmarta produkter. Nu lanseras Anamma Vegoschnitzel som gör det möjligt att laga ännu mer hållbart och att erbjuda en mer varierad grön kost till många. Samtidigt som den löser många problem i köken då den är både glutenfri och vegansk. Dessutom har den redan hunnit bli populär bland konsumenter där hemma.
– Anamma Vegoschnitzel är baserad på sojaprotein, vilket gör den till ett bra val ur miljösynpunkt enligt WWF:s vegoguide. Sojabönor har låg klimatpåverkan. Att vi dessutom tillagar produkten i Sverige gör att den har ännu lägre klimatpåverkan, då vi i Sverige främst använder oss av förnybar el, säger Carina Greiff, Portfolio Team Manager på Orkla FoodSolutions.
Filosofin inom Anamma är att det ska vara enkelt och gott att äta grönt. Produkterna är glutenfria och veganska, vilket gör att de passar utmärkt för storkök och restaurang där många efterfrågar specialkost. Anamma Vegoschnitzel har gått hem hos både hos kockar och skolbarn som testat den. Det är helt enkelt en god och saftig schnitzel med spröd yta.
– Den är härlig att jobba med och flexibel att göra recept och menyer av, det finns oändliga möjligheter för variation, säger Johan Holster, Kulinarisk Kreatör på Orkla FoodSolutions.
Text: Karin Ericson
“Schnitzel och hamburgare är Landskronas skolmatsfavoriter. Det var så idén föddes att skapa en klimatsmart kombination av båda.” Att barnens favoriter får stå i centrum
Anders brinner klimatsmart skolmat. Hans erfarenhet är att barn äter med ögonen först, och att färg och form gör skillnad!
FELIX Nöt & Grönt är tre klassiker med lika delar grönsaker och svenskt nötkött. Köttbullar, pannbiffar och burgare som hjälper dig att minska mängden kött
För dig som vill stärka upp dina måltider med extra protein och andra viktiga näringsämnen, har vi tagit fram ett inspirationsmaterial som vi kallar för
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång