Smarta Julbord
Sillen på julbordet
Välkommen till sillbordet
Christoffer Vinke och Johan Liljegren hälsar dig välkommen till sillbordet. Där hittar du flera av havets allra finaste läckerheter – inte minst sillen från Abba Gastronomi.
Så skapade vi Årets Sill
Årets Sill - på Johans vis
Johan Liljegren har gjort sin egen variant av Årets Sill. Naturligtvis med hjälp av den allra finaste sillen. Från Abba Gastronomi.
Så gör du Årets Sill à la Johan
Skapa Inläggningssill i krögarskurna bitar från Abba Gastronomi är den självklara grunden i Årets Sill. Utöver denna läckerbit hittar du även ingefära, svartpeppar, dragon, enbär, silverlök och apelsin i receptet.
Helt magiskt! Och du hittar hela receptet via knappen nedan.
Årets Sill skapar du av finaste fisken
Abba Gastronomi Skapa inläggningssill, krögarskurna bitar är perfekt att använda till såväl krämiga som klara inläggningar. Detta är sill av högsta kvalitet som fiskas i Norska havet och som enbart kommer från livskraftiga bestånd.
Sillen lagras i vårt bergrum i Kungshamn innan den läggs i sin goda lag. Hinken har dessutom en syrebarriär som säkerställer hög kvalitet och god smak genom hela hållbarhetstiden.
Så gör du Årets Sill 2024 à la Holster
Vår andra kulinariska kreatör Johan Holster har gjort en variant på Årets Sill för 2024. Naturligtvis är Skapa Inläggningssill i krögarskurna bitar från Abba Gastronomi den självklara grunden för honom. Utöver denna läckerbit hittar du även tomat, curry, schalottenlök, picklad senap och pepparrot. Riktigt häftiga julsmaker som för tankarna till wurst.
Testa receptet och låt dina gäster få en fröjdefull jul!
Smarta julrecept
Kärleken bakom råvaran från havet
Grebbestads Ansjovis - ett hantverk
Vi tittar snabbt in hos Bengt Lorentsson och Bengt Helgesson när de vänder ansjovis i Bergrummet. De har många års erfarenhet av det hantverk som ligger bakom våra fina produkter från havet.
En tur längs sillens produktionslinje
Catrin Lorentsson och Liza Björnström visar hur det går till inne i produktionen av våra fina sillprodukter från Abba Gastronomi. Varumärket med extra hög kvalitet, för de professionella köken.
Häng med på sillsafari i Bergrummet
Johan Liljegren och Bengt Lorentsson träffas i Bergrummet för att diskutera hantverket bakom vår fina sill från Abba Gastronomi. Samtidigt passar Johan på att bjuda Bengt på sina versioner av havets läckerheter.
Skylta med dina egna sillskapelser
Med sill från vårt Skapa-sortiment kan du enkelt göra dina egna inläggningar. Vi har även tagit fram några enkla skyltmallar som du kan namnge och sätta vid dukningen, så att ingen missar dina goda och egenskapade sillar.
Dina gäster förtjänar det bästa
Abba Gastronomi Löksill - traditionella smaker i en klar lag som är smaksatt med gul lök och kryddpeppar.
Abba Gastronomi Senapssill - utvalda bitar sill i en krämig och klassisk senapssås med senapsfrön.
Abba Gastronomi Brantevikssill - med massor av fint hackad rödlök, dill, sting från peppar och sötma från honung.
Stort sortiment från havet
Det finns ju mer än sill som hör till julbordets allra starkaste traditioner. Ingen Janssons Frestelse är värd namnet utan Grebbestads Ansjovis.
Och självklart hittar du även räkor, Kalles kaviar, stenbitsrom och annat gott som passar utmärkt på ditt julbord.
Mer jul
Missa inte all ljuvlig julinspiration från våra andra delar av julbordet.
Frågor på det?
Ta hjälp av ett gäng med stort hjärta
Vi vill precis lika gärna som du att både julen och ditt julbord ska bli lyckade. Att vi tillsammans lyckas skänka både glädje och fina minnen åt alla dina julmatsglufsande matgäster.
Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor. Oavsett om det gäller produkter, tips, recept eller annat.